Dyr og mennesker.

Dette er et bilde av Merethe, storesøstra mi, min store helt, hun var en kjempefin storesøster å vokse opp sammen og reddet livet mitt da jeg hang meg fast i et piggtrågjerde da vi var på ferie i Sverige en gang.


For nå 3 år siden ble hun veldig syk – hun hadde en svulst i/på lillehjernen. Det var en forferdelig beskjed å få for oss alle men noe som hjalp med å distrahere oss litt var at i slutten av august skulle vi få en valp. Sofus ble født 5 juli og ble hentet på Tvedestrand 30 august. I november det året ble Merethe operert og rett etterpå ble hun mer eller mindre lam i høyre side og satt derfor i rullestol en stund.

Vi fikk ikke ha med Sofus på sykehuset men da hun kort etter oppvåkningen ble flyttet til Lian fys. med. fikk vi et par ganger ha med Sofus inn på peisestua. Julaften var en av de gangene og Sofus var blitt 5 måneder og var en ivrig, vilter valp som de fleste valper er. Men da vi satte han på fanget til Merethe ble han h e l t rolig. Merethe hadde kun føling med venstre hånda så hun klarte ikke holde han med én hånd og kose med den andre, men det var ikke noe problem for Sofus stod helt rolig og lot henne kose før han begynte å vaske henne på hendene og ansiktet.

Sofus var bare knallsøt med nisselua si.... 🙂

Vaske vaske vaske vaske.

Denne opplevelsen gjorde at jeg begynte å tenke at alle sykehus, gamlehjem, rehabiliteringssteder, psykiatriske steder, skoler, barnehager… ja overalt hvor man jobber med folk burde det være dyr tilstede/tilgjengelig. Ja, enkelte er allergiske men få er SÅ allergisk at de ikke kan være i et rom hvor en hund/katt/fisk/fugl er. Da vi var på besøk hos Merethe på Lian kom flere av pleierne innom for å hilse på Sofus og mange pasienter gjorde det samme da de hørte at det var en hund der.

Jeg vet jo selv hvor mye det betyr å ha en hund å kose med når livet er tøft og for de det gjelder må det jo være enda bedre. Det stilles selvfølgelig krav til slike terapihunder og NODAT er én organisasjon som utdanner terapihunder. Ellen, som eier broren til MacLurven, oppdrar Thorvald med tanke på terapi. Hun utdanner seg til psykolog og ønsker å bruke Thorvald i jobben sin. Det kommer til å bli interessant å følge dem.

Etterhvert kom Merethe hjem og vi har gått flere turer sammen med hundene. Hun går alltid med magebelte når hun har en av dem for balansen er ikke 100% men både hundene og jeg setter stor pris på å gå tur sammen. MacLurven ELSKER Merethe men Sofus elsker nok henne enda høyere og vasker henne fremdeles hver eneste gang de møtes. 🙂

Dette er det nyeste bildet jeg har av henne og hun er så og si tilbake som sitt gamle seg 🙂


Reklamer

5 tanker om “Dyr og mennesker.

 1. Beritogville

  En fantastisk rørende historie, det beste av alt er vel at din søster er blitt så god:o)))
  Ville var så heldig at hun hadde en «farmor» min svigermor på sykehjem. Hun var som Sofus, ingen opplæring, men intuitivt visst hun at hun måtte være rolig sammen med farmor. Andre eldre på hjemmet stråle opp da hun kom, hun satt bamse for dem.
  Farmor ble en gammel dame på 92 år som var veldig glad i hunder. Ville gjorde henne veldig godt, trofast kom hun på besøk 2 ganger i uka og gjorde livet litt lysere for farmor.

  Hunder er fantastiske, bor nok en liten terapaut i de fleste:o)))

 2. bettebett Innleggsforfatter

  Ja vi har vært så utrolig heldige, å vinne i lotto kan ikke komme i nærheten av dette 🙂

  Så heldig både Ville og din svigermor var som hadde hverandre og bare tenk hvor mye det hadde betydd for mange andre eldre om det fantes flere besøks/terapi eller vanlige hunder som kom på besøk 🙂

 3. Ellen

  Nydelig innlegg, Elisabeth! Ble rørt jeg. Er glad for å høre at søsteren din er mye bedre! Og håper virkelig at Thorvald kan utøve pelsterapi med tiden, det er jo ikke noe bedre enn å ha sin egen hund som kollega 😀 Vi får se hvordan det går og om vi kommer med på kurs til høsten!

  Og FysMed på Lian er et fantastisk sted! Det er på lista mi over mulige hovedpraksis-steder (:

 4. bettebett Innleggsforfatter

  Takk for det Ellen.
  Jeg har all verdens tro på at du og Thorvald består alle prøver etterhvert og at dere blir litt av et radarpar som vil skape presidens innen psykiatrien både nasjonalt og internasjonalt. Jeg har store forventninger til dere som du ser 🙂 men håper du ikke føler noe press…..

 5. Tilbaketråkk: En milepæl-tur i veldig godt selskap :-) | Hakasitas Askeladden - MacLurven

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s