MacLurven skremte vettet av en liten gutt

Det er mange barnehager i nærheten av der vi bor og vi går spesielt ofte forbi en. Inngangen til barnehagen ligger midt i en sving på en gangvei og du klarer ikke se hele svingen når du kommer gående.

Jeg og hundene kom gående og skulle forbi inngangen, jeg så at det stod en liten gutt ved porten mens hans mor(tante/dagmamma/bestemor) stod på andre siden av gangveien. Det betydde at vi måtte gå mellom dem og jeg så på avstand at mor og barn ikke var helt enige om noe og konkluderte i mitt stille sinn at de sikkert var slitne begge to.

Hundene gikk med nesene i bakken og brydde seg ikke om noe rundt oss. Vi gikk forbi mor, svingte rundt og da så jeg at det satt en sort liten katt et lite stykke unna gutten. Jeg begynte umiddelbart å gå fortere og jeg hadde rukket å tatt 2 skritt da MacLurven oppdaget KATTEN! Han hev seg fremover, jeg holdt jo igjen så han stod lent fremover på to ben, han bjeffet som en gal og Sofus hang seg også på levenet. Jeg trakk dem med meg og så hørte jeg et vræl etterfulgt av hylskriking fra gutten. Alt dette tok kanskje 5 sekunder.

1

Dette kunne godt vært MacLurven og katten.

Gutten stakkar trodde jo at MacLurven ville ta HAN og bjeffet på HAN! Jeg snudde tvert om og gikk baklengs, fremdeles med to hunder som vil drepe den katten og jeg ropte til moren som nå hadde gutten i armene at det ikke var gutten de bjeffet på men katten. Hun ropte tilbake at det var greit og at han var litt trøtt også. Gutten fortsatte å hyle mens hundene roet seg og straks etterpå gikk pent ved siden av meg. Jeg ropte unskyld nok en gang og lurte på om det gikk bra med han og hun svarte ja men at han var blitt veldig redd.

Jeg hadde så vondt av han og håper med hele meg at han nå ikke har blitt  redd hunder. Jeg håper mor klarte å få han til å forstå st det var katten og ikke han Mac var sint på… Det var en fæl opplevelse og jeg får fremdeles vondt inni meg når jeg tenker på det, selv om jeg ikke ser at jeg kunne ha løst det på en annen måte. Det var ikke greit å være hundeeier den dagen.

2

enn om…

Reklamer

4 tanker om “MacLurven skremte vettet av en liten gutt

 1. Kristina

  Sånt er ikkje så greitt, eg forstår så godt at du fekk vondt av den vesle guten! Forhåpentlegvis kjem han ikkje til å få noko varige men av det – det skal sikkert litt meir til vil eg tru. Eg har hatt eit par liknande opplevingar med Heino sjølv, men då har det ikkje vore redde småbarn involvert heldigvis, så eg har ikkje følt stort behov for å måtte forklare situasjonen for dei som har stått i nærleiken. Likevel vert eg alltid litt «flau», og håpar alltid at dei som er tilstade ser katten, og forstår at det er katten Heino har blitt sint på, og ikkje dei.

 2. bettebett Innleggsforfatter

  Jeg blir også vanligvis bare flau når han holder på slik men vanligvis skremmer han jo ikke vettet av noen. De fleste rister bare på hodet og tenker sikkert til seg selv at hun der burde ikke ha hund når hun ikke klarer å oppdra den rett! Men godt å høre at det ikke er bare min som holder på slik, det hjelper alltid! 🙂

 3. Kristina

  Ja det er alltid godt å vite at det er fleire i samme båt! Hehe, eg òg føler at folk tenker akkurat det der du skriv når dei vert vitne til galskapen :p Heino har alltid frika ut ved synet av kattar, det er sååååå sliiiiiitsamt..

 4. bettebett Innleggsforfatter

  Noe av det første vi lærer om dyr når vi er små er jo at hunder og katter hater hverandre, men de gjør jo ikke alltid det. Men om de ikke omgås hverandre med jevne mellomrom blir nok den andre en fiende! Vi hadde katter da jeg var ungdom og de fikk kattunger og før kattungene hadde åpnet øynene fikk vi besøk av tanta mi og mopsen hennes. Vi lot mopsen lukte på kattungene og han var rolig og brydde seg ikke om kattene men kattungene freste og likte tydeligvis ikke lukta av han noe særlig. Så kanskje det er noen instinkter der likevel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s