Dyrlegebesøk Sofus i går.

I går var altså Sofus hos dyrlegen hele dagen. Vi ble oppringt tidlig på morgenen om at de gjerne ville snakke med oss før vi leverte han og da fikk jeg jo full panikk med en gang! Så for meg alle mulige skrekkscenarioer men det var ikke så ille som jeg fryktet. Grunnen til at hun ville snakke med oss var fordi det hadde vært påske og hun ville høre hvordan det hadde gått  og hva som hadde skjedd siden sist vi så henne FØR påske. Hun var ikke der dagen før da vi var innom og journaler er ikke alltid utfyllende nok 🙂

De er mer og mer sikker på at det er bukspyttkjertelen som er problemet og de tok prøver i går som ble/blir sendt til tyskland og så får vi svar i løpet av en uke.

De sa at om vi fikk tak i en bukspyttkjertel fra gris så kunne vi hakke opp litt av den og blande inn i maten til Sofus før vi får resultatene for det ville ikke gjøre noe galt, men om det er bukspyttkjertelen som er årsaken vil det kunne hjelpe. Jeg skjønner ikke helt hvordan det fungerer og i dagens Trondheim hvor det ikke akkurat kryr av slaktere har vi ikke funnet noen som har bukspyttkjertel fra gris. Vi fant noen som har fra storfe og lam men det blir ikke det samme.

Så vi avventer prøveresultatene og forstetter å gi Sofus så mye mat han bare vil ha. Han har spist 3 kg for på 10 dager og likevel gått ned i vekt…

IMG_1115 kopi

Første dagen Sofus var hos oss. September 2009

 

For de som lurer på hvordan vi fikk mistanke om at noe var galt begynte det for et par måneder siden med at han begynte å gjøre fra seg større mengder enn det som var normalt for han. I tillegg begynte han å bli tynnnere. Vi trodde først at det var foret han reagerte på og byttet for uten at det hjalp. Avføringsmengden økte og var av soft-is konsistens. Han slukte maten sin og får vanligvis mer enn det står på pakken at han skal ha (fordi aktivitetsnivået er høyt) men vi trodde at han fikk for lite og ga derfor mer. Til sist ble vi så bekymret at vi dro til dyrlegen og fikk sjokk over at han hadde gått ned 3 kg på noen uker. Det var jo 30% av kroppsvekten hans!

De tok blodprøver og sjekket for diabetes men det var det ikke og så byttet vi til et høyenergifor i håp om at det hjalp. Og så ble det påske og aktivitetsnivået falt veldig men matinntaket forble det samme. og likevel hadde han gått ned da vi veide han i går.

Han er i relativ fin form men blir fort sliten når vi er på tur, så snart han har gjort fra seg vil han gjerne gå hjem igjen. Noe som gjør det vanskelig når du ha to hunder som skal luftes 🙂

Men nå avventer vi prøveresultat og håper det blir en fin vår og sommer for Sofus også.

Reklamer

6 tanker om “Dyrlegebesøk Sofus i går.

  1. Kjersti

    Det viktigste er jo at dere får et svar på hva det er, og deretter kan gjøre noe med det. En uke er lenge å vente når man venter på sånne resultater, men jeg krysser fingrene for at resultatene gir dere noen svar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s