Belønning

For å få ønsket oppførsel kommer en lengre fortere om en belønner. Jeg bruker 3 forskjellige typer belønning, med stemmen (skryt og ros), kosing og med godbiter. Hvilket av de tre måtene avhenger av situasjonen og de blir ofte kombinert.

Skryt og ros.
Når det gjelder belønningsord lønner det seg å velge noe som faller deg naturlig og at du er konsekvent og det gjelder jo all trening. For MacLurven har det blitt to ord, «kjempebra» og «kjempeflink» og han lyser opp når han hører de ordene. På valpekurset jeg gikk på sa de at ordene jeg mine var for lange, de ville at vi skulle bruke korte belønningsord. Skal du konkurrere i ting hvor ting skjer raskt vil det være upraktisk med et langt belønnignsord. Men jeg kommer ikke til å konkurrere så da er det ikke så viktig og jeg kommer jo ikke på å IKKE skulle bruke «kjempeflink» og MacLurven skjønner hva ordet betyr så da får det være.

Kosing
blir veldig ofte kombinert med skryt og er så enkelt at når han gjør det jeg ønsker han skal gjøre klør jeg litt bak øret eller under haka mens jeg skryter veldig av han og så blir det ofte at han legger seg på ryggen og så klør vi litt på magen en stund.

Godbiter
blir også ofte kombinert med skryt og er den enkleste formen for belønning synes jeg. Han gjør det jeg vil … han får en godbit… han gjør ikke det jeg vil… han får ikke en godbit… men det er også den vanskeligste formen for belønning for ofte blir de kun fokusert på godbiten de vet du har i hånda di.

Leker
Du kan også bruke leker som belønning om hunden er spesielt glad i noen, disse er både MacLurven og Sofus veldig glad i men jeg har aldri kommet på bruke de som belønning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s