Kloklipping

Kloklipping har jeg ikke prøvd meg på enda og kommer vel ikke til å gjøre det heller. Jeg er så nervøs for å klippe for mye og gjøre MacLurven og Sofus vondt så jeg har valgt å sette bort den jobben. Vi har tidligere brukt Hund som Hobby på Lade og de er kjempeflinke men av en eller annen grunn har jeg brukt dyrlegen til å få klipt MacLurven og det funker veldig bra. Tanken var at han blir så vant til å dra til dyrlegen at det ikke var noe styr med det, men deeeeeeet funket ikke. Han nekter å hoppe ut av bila når han skjønner hvor vi er og om jeg snur ryggen til hopper han inn i bila igjen.

Til å begynne med dro jeg dit ca hver 3-4 uke men nå går det 5-6 uker. Det sies at hunden ikke sliter ned klørne så mye om vinteren som de gjør på sommeren men det stemmer ikke i vårt tilfelle.

En lang klo har form som et «nebb». Den innerste tykke delen består av nerver og blodårer: så langt inn må du ikke klippe. Hold labben opp mot lyset og studer en klo. I en lys klo vil du tydelig kunne se hvor feltet av nerver og blodårer slutter. Det er den tynne delen utenfor dette feltet som skal klippes bort. Klipp heller to små klipp enn ett stort.

Skulle du være så uheldig å komme nær dette feltet, vil det begynne å blø meget sterkt. Det vil også være vondt for hunden. Blodstillende pulver kan være godt å ha for hånden – men det stopper også ganske snart å blø om labben holdes en stund i et glass med kaldt vann. Hvordan klørne klippes bør oppdretteren ha vist deg og om de ikke har vist deg det kan du spørre på dyrebutikken eller dyrlegen slik at de viser deg hvordan du skal gjøre det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s