Diaré, ormekur, utøy i pelsen

Diarè
Dersom valpen får løs mage kan det være et tegn på at den har fått for kraftig mat. Gi den lett kost når magen er i uorden og bland gjerne maten med langkornet kokt middagsris (ris virker mageregulerende). Dersom valpen ikke blir i orden i magen igjen i løpet av et par dager, skal veterinær kontaktes!

Oppdatering: MacLurven, nå 2 år, og Sofus 4 år, er ofte løse i magen for de spiser så mye rart som de finner ute i skogen eller i fjæra. Det vi gjør er å gi dem en dose Canikur i huset, som i følge pakken er “Fortilskudd for å understøtte naturlig tarmflora hos hund” så når en av mine begynner å bli litt myk i magen eller begynner å spise mye gress får de litt Canikur og så stabiliserer det seg ganske raskt. Canikur får du kjøpt til dyrlegen og både Mac og Sofus synes det smaker godt.

———-

Ormekurs/markekur
Når du overtar valpen fra oppdretter, bør den være fri for mark. Den skal ha fått markekur (ormkur). En valp eller unghund kan imidlertid lett smittes når den er ute og snuser på alt. Du vil nok ikke oppdage mark i avføringen dens, men dette er ikke noe tegn på at den ikke har mark. Alle valper og unghunder bør derfor gis markekur. Hos veterinær vil du få råd om hvilket middel du skal bruke.

———–

Utøy i pelsen
Det er ikke ofte at hunder får lus, men uhellet kan være ute selv «i de beste familier».Det er spesielt vår og høst at lusene dukker opp, og enkelte distrikter kan virke mere utsatt enn andre. Dersom din hund får lus har den blitt smittet av en annen hund. (Hundelus smitter ikke over på mennesker.) Det første tegn er at den klør seg iherdig, og at den småbiter seg i pelsen. Hunder kan selvfølgelig klø seg av andre grunner enn utøy i pelsen, man undersøker selvfølgelig hva som ligger til grunn. Dersom den har fått lus vil du finne små sorte «prikker» som beveger seg på huden. Spesielt utsatte steder er på skallen og bakhodet, nakken, brystet og i «armhulene». Luse-eggene ligner små, nærmest sandkornlignende partikler som er klebet fast på hårene ca 1 cm fra huden. De lar seg meget vanskelig plukke av. Knuser du det luse-egg vil du finne spor av blod i egget. Dersom din hund har fått lus skal du kontakte veterinær for å få foreskrevet resept på lusebad. En tar ikke med en hund med lus til veterinærens overfylte venteværelse slik at andre også blir smittet. Også en selvfølge er det at du kontakter eiere til de hunder din hund har vært i kontakt med. Lusene kan ha kommet fra en av disse hundene eller din hund kan ha smittet disse etter først å ha blitt smittet av en annen ukjent hund.

Flått

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s