Stell av tenner

Felling av tenner

Valpen feller melketennene når den er ca 4 måneder gammel. Du bør følge med slik at ikke melketennene blir sittende igjen når de nye kommer. Vær spesielt oppmerksom på de nye hjørnetennene slik at de «gamle» ikke blir sittende når de nye bryter fram. Vi var ikke oppmerksomme nok da Sofus fikk sine nye tenner og måtte til dyrlegen og trekke de gamle hjørnetennene. Mens MacLurven mistet alle sine på egen hånd og alt jeg fant etterpå var én enslig liten tann (jeg har den enda :-)).  De mister jo ofte tenner under mat, lek osv og det var litt ekkelt å se blodflekker her og der men tannfellingen tok egentlig ikke lang tid.

———-

Tannsten

Det er mange råd angående tannsten som;

  • de får tannsten fordi de ikke spiser tørrfor
  • de får tannsten fordi de spiser tørrfor
  • de får tannsten om de får bløtmat
  • de får ikke tannsten om de får Dentastix

Dentastix

jeg påstår ikke at jeg er noen ekspert på hunders tannsten men det er nok som det er for oss mennesker, enkelte får mer av det enn andre samme om de gjør «alt rett»

Men sjekk tennene på hunden din med jevne mellomrom og se om de ser unaturlig gule ut. Sofus har fått fjernet tannsten en gang og det var til dyrlegen uten narkose. Han synes ikke det var noe artig men protesterte ikke og kom ikke med en lyd.

Jeg må innrømme at jeg ikke har noe tro på at Dentastix hjelper mot tannsten, det tar hundene våre ca 5 sekunder å sette til livs en slik stang og det er mer en godbit i mine øyne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s