Pelsstell

MacLurven og Sofus har to vidt forskjellige pelstyper og trenger to vidt forskjellige pelsstellrutiner. Sofus´pels floker seg veldig lett, spesielt på og bak ørene og jeg tror man egentlig skulle kammet han hver dag. MacLurven har en pels som ikke floker seg så lett men jeg ser at i baken blir det lett mye pels, sikkert fordi det er en del av han som jeg tenker på som litt for personlig til å være borti. Bakparten er den delen av han som jeg får av mest pels når jeg kammer og jeg tror det er igjen fra da han mistet valpepelsen. Vi har et utvalg av kammer/børster og jeg har gjort et par bomkjøp.

Om du er usikker på hva hunden din trenger er det bare å spørre enten oppdretteren eller i dyrebutikken/vetrinæren og ikke gjør som meg som kjøper ting fordi de er søte.

Furminator

Denne funker fantastisk på pelsen til Sofus men ikke til MacLurven, tar du en skikkelig runde når hunden begynner å røyte slipper du løshår overalt. Vi klipte og brukte furminatoren på Sofus i november (i skrivende stund er det mars) og Sofus mister ikke pels i det hele tatt og det er fantastisk. Som sagt bruker jeg ikke denne på MacLurven, behovet er der ikke. Jeg brukte den et par ganger mens han hadde valpepelsen men etter han mistet den holder det med en vanlig børste.

Karde med gummiknotter

De gråe har vi i forskjellige størrelser og er de vi bruker oftest, både på MacLurven og Sofus. Jeg synes intervallet er greit med denne børsten også for når den er «full» er det på tide med en pause.

Kam

Kammen nummer 3 fra venstre er fantastisk til ørene til Sofus og det er den jeg bruker for å enkelt rengjøre børstene også. På MacLurven er denne helt overflødig, annet enn for å få tatt flokene som av og til dukker opp bak ørene hans.

X

Den helt til høyre husker jeg ikke hva kalles akkurat nå men den tar dypere enn de grå og får bort mye av underpelsen.

Disse skulle jeg latt være å kjøpe

3 tanker om “Pelsstell

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s